Nejlépe investují děti z Průhonic...

23.6.2015


...v soutěži INVESTOVÁNÍ HROU dosáhly na nejlepší poměr výnosu a rizika

Společná TZ IFP / EDIFICE construction & consulting, Praha – Žáci osmé třídy ZŠ Průhonice se ukázali jako nejlepší investoři ve své věkové kategorii. Zvítězili v soutěži INVESTOVÁNÍ HROU, když opakovaným nákupem fiktivních akcií do portfolia svého podílového fondu dosáhli nejlepšího poměru výnosu a rizika. Další ročník soutěže, otevřený všem základním a středním školám v České republice odstartuje začátkem října.

 

„Děti ve 14 seancích vybíraly z 11 fiktivních společností, reprezentujících reálné sektorové indexy a obligace. Rozhodovaly se podle vybraných novinových zpráv,“ vysvětlil autor hry Miloš Filip z Institutu pro finanční poradenství (IPFP). „Nejen vítězné týmy opakovaně dokázaly správně vyhodnotit klíčové informace. Co je důležité, pochopily až překvapivě rychle. Zvláště dobře je to vidět tam, kde před nástupem krizí včas nakoupily velké objemy obligací a zabránily tak velkým propadům,“ dodal.

 

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF. Veškeré další informace včetně podrobných výsledků jsou k dispozici na www.investovanihrou.cz.

 



Autor:EF



Otevřít přiložené soubory >>